0/0
0 0

Idag är det No Hate-dagen!

Foto: Shutterstock Idag sprider Penny & Friends nätkärlek på No Hate-dagen! Det är tyvärr inte ovanligt att kränkningar och taskiga kommentarer förekommer på nätet. Bakutspark på det! Så ska det såklart inte vara! Här kommer några tips på vad du kan göra om du ser näthat.
  • Är det en annan person som drabbats av en taskig kommentar kan du gå in och ge en stöttande kommentar, eller säga ifrån att det inte är okej med taskigheter. Du kan även kontakta personen som drabbat i ett mejl eller privat meddelande, erbjud ditt stöd. 
  • Anmäl inlägget eller kommentaren. Det brukar finnas möjlighet att rapportera antingen genom att trycka på en knapp eller skicka mejl. Tänk inte att någon annan säkert anmäler, det är bra om många anmäler så att den som sköter sajten uppmärksammas på inlägget.
  • Det kan faktiskt vara så att näthat ska polisanmälas. Om något inte känns rätt, säg till en vuxen så kan de hjälpa dig.
Men det är såklart inte bara på nätet man ska vara snäll. No Hate gäller överallt, tycker vi. Som i stallet. I stallet ska alla trivas, både hästar och människor. Passa på att sprida lite extra kärlek idag på No Hate-dagen (eller ännu hellre varje dag!) Ser du någon som verkar ny i stallet? Heja på dem, fråga om de behöver hjälp. Presentera dem för din favorithäst. Det uppskattas säkert. Kram till er alla!

Vill du läsa mer?

Djurens änglar

11 fantastiskt fina föl

Novell: Solstrålen & trollet